Wat houdt detoxen in?

Wat houdt detoxen in?

Detoxen: wat is het en hoe doe je dit?
Ben jij ben benieuwd wat detoxen is en wat de voordelen hiervan zijn? Detoxen betekent ook wel het reinigen van je lichaam van gifstoffen. Dagelijks worden we blootgesteld aan straling, bestrijdingsmiddelen, stress. Allemaal dingen die ons lichaam niet ten goede komen. Onze organen hebben de functie om al deze belastende stoffen weer kwijt te raken. Een detox sapkuur middels een sapkuur kan hierbij helpen. Om je lichaam te ontgiften via een sapkuur drink je een aantal dagen enkel gezonde sappen. Hierbij is het ook mogelijk dat je afvalt, wat maakt dat detoxen vaak ook sapvasten genoemd wordt. In dit artikel vertellen we je meer over wat gifstoffen in je lichaam doen en hoe je zorgt voor een geslaagde detox.

Schadelijke stoffen in je lichaam
Een gezond lichaam is goed in staat om zelf veel gifstoffen af te voeren. Het lukt echter niet altijd even goed om alle gifstoffen juist te verwerken. Dit kan door diverse omstandigheden komen, zoals een gebrek aan beweging, stress, verkeerd voedsel, make up, maar ook slaapgebrek of ziektes. De gifstoffen blijven daardoor in ons lichaam. Als dit te lang duurt, worden de gifstoffen ergens anders in het lichaam opgeslagen. Dit zorgt voor een verminderde functie van organen en vervolgens ziekte.

De effecten van gifstoffen
Gifstoffen hebben diverse effecten op je lichaam. Zo kunnen ze zorgen voor huidaandoeningen, eczeem en acne. Ook zweten en jeuk zijn symptomen hiervan. Andere klachten waar je last van kunt hebben zijn slaapgebrek, hoofdpijn, langdurige vermoeidheid, geïrriteerde slijmvliezen, heftig menstrueren en een sterk ruikende adem of ontlasting. Als je gaat detoxen zal je lichaam zich snel van alle afvalstoffen ontdoen. Hierdoor verbeteren deze klachten en verdwijnen ze in sommige gevallen zelfs helemaal. Echter: doe je een detox sapkuur verkeerd, dan kan het zijn dat je klachten erger worden.

Denk hieraan bij het detoxen
Als je gaat detoxen en je wilt je lichaam echt compleet reinigen, dan is het zeer belangrijk je goed voor te bereiden en stap voor stap je leefstijl en voedingspatroon aan te passen. Dit kun je doen door schadelijke voeding zoals snoep en snacks af te bouwen, meer te bewegen en ervoor te zorgen dat je voldoende rust neemt. Volg je een detox dieet, dan is het zeker aan te raden om voldoende te drinken tussendoor. Hiermee bedoelen we water. Water zorgt er namelijk voor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd en maken je detox kuur effectiever. Kauw tijdens de kuur geen kauwgom, omdat je lichaam zo denkt dat er vast voedsel gegeten gaat worden. Na de kuur is het belangrijk om voldoende biologische groente- en fruit te eten. Eet geen kant en klare producten, zodat je geen belastende stoffen binnen zal krijgen. Niet biologisch fruit kun je het beste schillen. Was sowieso je groente en fruit goed. Als je voldoende vezels eet, verbetert je darmfunctie. Je kunt dan het beste zuurdesembrood eten, want dit is beter voor je spijsvertering. 

Als je nog niet eerder een detox sapkuur hebt gedaan, kun je het beste beginnen met een 3 daagse sapkuur. Hierdoor wordt het detoxen minder zwaar en kan je lichaam eraan wennen.


Aan de slag met detoxen
Wil jij jouw lichaam geheel reinigen? Ga dan meteen aan de slag met een detox sapkuur en bestel jouw sappen online. Je weet zo meteen of het ook voor jou loont om regelmatig te detoxen en in wat voor mate.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *