Kamperen in Frankrijk? Ga naar Finistère!

Kamperen in Frankrijk? Ga naar Finistère!

Frankrijk geeft ons altijd dat gevoel van vrijheid en genieten. Mooie natuur, lekker eten, cultuur en historie. Kortom: la Douce France! Ben je op zoek naar een mooie regio voor een onvergetelijke kampeervakantie? Ga dit jaar naar een uniek stukje van Bretagne: Finistère.

Over Finistère

Bretagne is een prachtige regio in het westen van Frankrijk. Het landschap omvat weelderige heuvels, groene bossen en een schitterende kustlijn. Een heel bijzonder stukje van Bretagne is Finistère. Het is een schiereiland en daarmee het meest westelijke deel waar je naartoe kunt gaan. Daar komt ook de naam vandaan, die betekent namelijk ‘eind van de wereld’. Hoe verder je op het schiereiland rijdt, hoe ruiger de omgeving wordt. Als je over de kliffen loopt van Pointe du Raz en uitkijkt over de oneindige oceaan met 70 meter in de diepte de beukende golven, ervaar je dat ‘eind-van-de-wereldgevoel’ zelf. Boek een camping in Finistère en ga het ontdekken!

Een goede uitvalsbasis

Kies een goede camping in de buurt van de zee met alle faciliteiten die je wenst, zoals aquapark, kinderanimatie, wellnessvoorzieningen en natuurlijk fijne staanplaatsen met voldoende schaduw. Zo weet je zeker dat de kinderen zich op het terrein heerlijk kunnen vermaken; alleen het aquapark is al voldoende bron van veel waterpret. Bovendien heb je een fantastische uitvalsbasis om de regio te gaan verkennen. Ga lekker een dagje naar het strand, maak een prachtige wandeling door de natuur of over de kliffen. 

Wat is er allemaal te zien en doen in de regio

Wanneer je geïnteresseerd bent in geschiedenis, is la Finistère een fantastische vakantiebestemming. In de eeuwenoude dorpjes lijk je terug te gaan in de tijd. Ook de steden zijn erg leuk om te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan het stadje Quimper, met haar gigantische, gotische kathedraal Saint Corentin en de sfeervolle vakwerkhuizen. Quimper is de hoofdstad van het departement en ligt aan de rivier de Odet, waar je ook heerlijk kunt wandelen en uitrusten. Ook Lesconil en Plobannalec, in het zuiden van Finistère, zijn erg leuk om te bezoeken of om er te verblijven. Dit deel van de regio wordt Pays Bigouden genoemd. Lesconil heeft een gezellig, authentiek vissershaventje, parelwitte stranden en prachtige kustpaden.  Het boerendorpje Plobannalec ligt ongeveer 3 kilometer verderop. 

Prachtige wandeltochten

Een echte aanrader is het wandelpad langs rivier de Ster richting de zee. Het is een gemakkelijk te lopen route die je langs lang fraaie landhuizen en landgoederen brengt.  Geniet van het landschap en loop door tot je bij de kust bent. Natuur- en wandelliefhebbers zullen wandeltochten door het Parc Naturel Régional d’Armorique erg waarderen. In het natuurpark wandel je door de Mont d’Arrée of over het schiereiland van Crozon. Onderweg geniet je van de diversiteit van het landschap, met kliffen, bossen, heuvels en een groot meer. Vogels, dieren en planten spotten is hier, dankzij de enorme biodiversiteit, ook heel goed mogelijk. 

Je ziet dus, een camping in Finistère is een fantastische uitvalsbasis voor misschien wel het mooiste en meest gevarieerde stukje van Frankrijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *