Welke big bag is geschikt voor welk product?

Welke big bag is geschikt voor welk product?

Wanneer je op zoek bent naar een big bag, is het belangrijk te bedenken waarvoor je hem gaat gebruiken. Er zijn veel verschillende soorten big bags op de markt, en elk type is ontworpen voor een specifiek doel of producten. Als je niet zeker weet welke big bag je moet kiezen, lees dan verder voor meer informatie. In deze blog bespreken we de verschillende soorten big bags en vertellen we je voor welke producten ze het meest geschikt zijn.

Wat een big bag is

Laten we eerst bij het begin beginnen. Een big bag wordt soms ook wel een kuub zak of een bulk zak genoemd. Dit komt omdat een standaard big bag een inhoud van een kuub heeft. Deze zakken zijn bijna altijd wit en gemaakt van geweven kunststof. Een big bag kan gebruikt worden in verschillende sectoren en voor verschillende soorten goederen. Hieronder lees je daarover meer.

Een Food Grade big bag

Als je op zoek bent naar een big bag waarin je voedingsmiddelen kan vervoeren, ben je op zoek naar een Food Grade big bag. Deze worden voornamelijk ingezet in de agrarische sector. Hierin kun je bulkgoederen zoals graan vervoeren. Dit type big bag wordt gemaakt in zogeheten Clean Rooms met oog op de hygi├źne.

Een big bag voor schadelijke stoffen

Ook als je gevaarlijke stoffen wilt opslaan of vervoeren is er een big bag die je kunt gebruiken. Hiervoor moet je volgens de regelgeving een UN big bag gebruiken. Dit type big bag heeft een pictogram dat mensen waarschuwt voor de specifieke gevaren van de schadelijke stof. Daarbij hebben deze zakken ook een speciale UN code.

Een big bag voor asbest

Voor asbest zijn er ook speciale types big bags verkrijgbaar. Hierbij is het ook belangrijk om je te houden aan de geldende regels voor de afvoer van asbest. Daarbij is het ook verstandig om in de gemeente waarin je het asbest wil storten te kijken naar hoe en waar je dit het beste kunt doen. Dit type big bag is voorzien van waarschuwingslabels. Ook zijn deze big bags volledig af te sluiten, terwijl de meeste big bags een open bovenkant hebben.

Een antistatische big bag

Een variant big bag waarvan veel mensen niet wisten dat het bestond is de antistatische big bag. Dit type big bag staat ook bekend onder andere namen zoals geleidende of conductive big bag. Ook is het goed om te weten dat in deze categorie nog onderscheid wordt gemaakt tussen verschillende typen big bags. Er wordt vaak met deze big bags gewerkt in omgevingen waar een hogere kans op explosiegevaar is.

Een big bag bestellen

Een big bag bestellen kun je eenvoudig online doen. Let er hierbij dus goed op wat je wilt vervoeren en welke regels daarvoor gelden. Als het op een big bag aankomt zijn er dus verschillende soorten op de markt. Nu weet jij welke het beste bij je wensen aansluit!

One Reply to “Welke big bag is geschikt voor welk product?”

  1. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a little analysis on this. And he in fact bought me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If possible, as you become expertise, would you mind updating your blog with more details? It is highly helpful for me. Big thumb up for this blog post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *