Gezondheidswetgeving voor je interieurbeplanting 

Gezondheidswetgeving voor je interieurbeplanting 

Interieurbeplanting is een onmisbaar onderdeel van je interieur in je restaurant, op kantoor of hotel. Maar weet je als planten eigenaar eigenlijk wel waar je planten vandaan komen? En of je deze in je bezit mag hebben? Dat staat allemaal in het plantenpaspoortsysteem. De Europese Unie heeft dit systeem opgezet, zodat zij, en jij natuurlijk ook, precies weten waar een plant vandaan komt. 

Wat is het plantenpaspoortsysteem?

Alle informatie en verplichte informatie van planten staat in het plantenpaspoortsysteem. Het document is nuttig en nodig bij het verkopen van stekken, zaden, planten en bomen binnen Europa. Het paspoort geeft precies aan waar een plant is gekocht en welke route hij heeft afgelegd om bij zijn bestemming aan te komen. Elk detail moet staan in het plantenpaspoort. De verkoper bewijst hierdoor dat een plant voldoet aan de regels en eisen die zijn vastgesteld. Hierdoor weet je precies welke interieurbeplanting je wel mag hebben in je organisatie en welke niet.  

Waarom is een plantenpaspoort zo belangrijk?  

Een plantenpaspoort is belangrijk, omdat je gezondheidsrisico’s beperkt door middel van de planten. In het paspoort staat precies waar een plant vandaan komt en wat er met de plant is gebeurd. Hierdoor is het mogelijk om verspreiding van ziektes te voorkomen. Planten uit andere delen van Europa kunnen namelijk ziektes met zich meebrengen zonder dat wij het weten. Hierdoor is het mogelijk dat andere planten dit ook krijgen. Denk bijvoorbeeld aan onze land- en tuinbouwgewassen. Die kun je ernstig in gevaar brengen en ons ecosysteem kan zelf aangetast worden. Daarom is het zo belangrijk dat de producenten, verkopers en handelaren van de planten zich registreren. Zij worden dan ook regelmatig door de keuringsdienst onderzocht. Zo ben jij als eigenaar van deze planten altijd op de hoogte van informatie over je planten en je weet precies waar je planten vandaan komen. Mocht je als organisatie interieurbeplanting in Brabant hebben?  Dan is het misschien ook leuk om te weten dat je planten helemaal van de andere kant van Europa komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *