Wist je dat schaatsster Schouten niet de populairste olympiër van TeamNL was?

Wist je dat schaatsster Schouten niet de populairste olympiër van TeamNL was?

De schaatsster Irene Schouten (29) was het meest succesvol van TeamNL deze winterspelen met maar liefst 4 olympische medailles. Haar olympische winterspelen avontuur verliep vlekkeloos. Haar eerste gouden ‘plak’ won ze op 5 februari bij de 3000 meter, waar ze een olympisch record verbrak. Op 10 februari verbrak ze ook een olympisch record op de 5000 meter, waar ze vanzelfsprekend ook goud pakte. Bij de ploegenachtervolging voor vrouwen werd ze samen met Wüst en de Jong derde en behaalde hiermee een bronzen medaille. Haar laatste medaille van deze winterspelen was wederom een gouden. Op 19 februari haalde ze op het laatste rechte stuk de Canadees Blondin in. Hiermee behaalde ze haar vierde medaille van deze winterspelen in Beijing. 

Irene Schouten niet het populairst

Ondanks dat Irene Schouten de meest succesvolle Nederlander ooit was op een winterspelen, is ze niet de populairste olympiër van TeamNL geworden. Dat blijkt uit een onderzoek van Bureau Hanze

De populairste olympiër van TeamNL

Irene Schouten, Suzanne Schulting en Thomas Krol waren de best presterende atleten van Nederland in Beijing deze winterspelen. Samen waren ze maar liefst goed voor 6 gouden medailles, 2 zilveren medailles en 2 bronzen medailles. Wat meer dan de helft van de totale olympische medailles is van TeamNL. 

Plakken geen garantie voor social media succes

Desondanks Schouten, Schulting en Krol de meeste ‘plakken’ binnenhaalden voor TeamNL is geen één van deze atleten de populairste olympiër geworden. Dat was wel de schaatsster die een zilveren medaille behaalde op de 1000 meter, namelijk Jutta Leerdam. De nog maar 23 jarige schaatsster kreeg maar liefst 438.700 volgers erbij op haar sociale media kanalen en mag zichzelf hierbij kronen tot de populairste olympiër van TeamNL. Na Leerdam, waren Suzanne Schulting en Irene Schouten de populairste van de winterspelen in Beijing. Schulting zag haar kanalen groeien met 209.569 volgers en Schouten met 103.052 volgers. Zou Leerdam zoveel volgers erbij hebben gekregen door haar prestaties? Of zal dit toch meer om haar uiterlijk gaan? In ieder geval blijkt hieruit wel dat je niet per se het beste resultaat hoeft te behalen om het populairst te worden op een olympisch toernooi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *