Wat is de procedure van incasso?

Wat is de procedure van incasso?

Wanneer we een incassobureau inschakelen, wordt het incassotraject opgedeeld in twee fasen. De eerste fase heet buitengerechtelijke incasso. In deze fase probeert het incassobureau zonder tussenkomst van de rechter contact op te nemen met de debiteuren en hen te vragen de vordering te voldoen. Mocht deze procedure echter niet goed verlopen, dan schakelt het incassobureau de rechter in via gerechtelijke incasso. In deze fase wordt u bijgestaan ​​door de advocaten van het incassobureau. Om meer inzicht te krijgen in de procedure in elke stap, kunt u de onderstaande uitleg bekijken.

Wat is het proces van buitengerechtelijke incasso?

Het uitgangspunt bij een incassobureau inschakelen is buitengerechtelijke incasso. In deze fase zal het incassobureau verschillende acties ondernemen. Eerst zullen ze zowel per brief als telefonisch contact opnemen met de debiteuren om hen eraan te herinneren de schuld te betalen. Het bureau geeft de debiteur enkele dagen de tijd om te betalen. Het bureau zal de debiteuren persoonlijk bezoeken. Lukt dit niet, dan zal het incassobureau namens u de gerechtelijke procedure aankondigen bij de debiteur. Als de debiteur erop staat te weigeren de vordering te betalen, kunnen u en het incassobureau deze zaak voor de rechter brengen. Het agentschap zal de financiële toestand van de schuldenaar analyseren om de mogelijkheid te ontdekken om beslag te leggen op hun activa.

Wat is het proces van gerechtelijke incasso?

Als buitengerechtelijke incasso niet goed werkt, is het uw tijd om de gerechtelijke incassoprocedure te starten. Het incassobureau kan u helpen bij het afhandelen van het gerechtelijke incassotraject. De advocaat spant de rechtszaak aan tegen uw debiteuren. Dan zal de rechtbank uw debiteur veroordelen om zijn schuld te betalen. Deze procedure kan lang duren. De meest effectieve manier om de achterstallige factuur te incasseren is via een incassoprocedure. De rechtbank doet een uitspraak en kan binnenkort ten uitvoer worden gelegd. Als de schuldenaar niet wil betalen, kan de deurwaarder beslag leggen op alle goederen van de schuldenaar. De schuldenaar heeft geen toegang tot zijn vermogen. Het doel van het in beslag nemen van het actief is om te voorkomen dat de klanten het geld uitgeven en er niets overblijft om de schuld te betalen.

2 Replies to “Wat is de procedure van incasso?”

  1. Thank you for any other great article. Where else may just anyone get that kind of information in such a perfect way of writing? I’ve a presentation subsequent week, and I am on the look for such info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *