Is Oud Hollands snoep gezond(er)?

Is Oud Hollands snoep gezond(er)?

De jongere generatie zal geen idee hebben wat is, terwijl de oudere generatie er vast mooie herinneringen aan heeft: Hakhoning, Eucalyptus snoepjes en kaneel kussentjes. Hakhoning is zo’n typisch Oud Hollands snoepje die zijn plek heeft moeten maken voor de winegums, kauwgom en jelly beans. Niet alleen een gemis voor de liefhebber die zichzelf weer even tientallen jaren jonger waant, maar ook voor de gezondheid. De snoepjes van toen hebben namelijk een in dat opzicht meer voordelen dat het hedendaagse snoepgoed.

Een gezond snoepje: Hakhoning

Hakhoning wordt beweerd verschillende gezondheidsvoordelen te hebben. Van honing is dit natuurlijk al langer bekend dat dit een verzachtende werking heeft op de keel. Hakhoning wordt daarnaast gecombineerd met diverse producten zoals eucalyptus en anijs. Eucalyptus moet werken tegen keelpijn en verkoudheidsklachten. Anijs bevorderd daarentegen de spijsvertering en zou moeten werken tegen winderigheid. Natuurlijk blijft Hakhoning snoep en is daarom ook gewoon erg lekker. Dit betekent dat er ook veel suiker in zit. Heb je alleen de keuze tussen Hakhoning en een ander soort snoep, dan is het voor je gezondheid zeker een verantwoordelijker tussendoortje.

Eucalyptus snoepjes als keelsnoepje

Je vindt ze of erg lekker of je hebt ze wel eens genomen als je last had van een verkoudheid. De eucalyptus snoepjes worden vaak keelsnoepjes genoemd, door de verzagende werking bij verkoudheidsklachten. Natuurlijk is het niet verkeerd om een eucalyptus snoepje te nemen als je verkouden bent, maar ze zijn ook gewoon erg lekker. Een lekker frisse en zoette smaak. Dat alles door een plantje genaamd eucalyptus.

Lekker slapen met Anijsblokjes

In 2016 stopte De Ruijter met het maken van anijsblokjes. Een gemis voor velen, maar wie even Googlet kan al snel vinden dat je nog gewoon aan anijsblokjes kan komen. Net als de vorige producten is dit een verantwoord tussendoortje en slaap je op anijsmelk ook nog is erg lekker. Een populair product die een merendeel van de mensen vast wel eens bij hun opa en oma heeft gedronken.

Uitsterven van oude snoepjes

Oude snoepjes zijn helaas aan het uitsterven en dat is zonde. Gelukkig zijn er partijen opgestaan die het heft in eigen hand hebben genomen. Zo iemand is Erik van Hakhoning die de Oud Hollandse snoepjes nieuw leven inblaast. Met de hand gemaakt en zonder toevoegingen. Echte natuurproducten en dat proef je. Ga jij voor een lekker, maar ook verantwoord tussendoortje? Probeer dan is zo’n snoepje van toen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *