Huidproblemen die je kunt vermijden

Huidproblemen die je kunt vermijden

De zomer betekent meer tijd buiten doorbrengen. Maar de verhoogde blootstelling aan dingen als zonlicht, insecten en giftige planten kan jeukende en pijnlijke huiduitslag veroorzaken. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige stappen die je kunt nemen om ongewenste huiduitslag te voorkomen. Jeukende huiduitslag of een verbrande huid kunnen de zomerpret snel doen vergeten. Naast het aanbrengen van huidverzorgingsproducten zoals HydraFacial, kun je helpen je dagen zorgeloos te houden door te leren hoe je deze zomer huidproblemen kunt voorkomen.

Acne-uitbraken

Wanneer zweet zich vermengt met bacteriën en oliën op je huid, kunnen je poriën verstopt raken. Als je een huid hebt die gevoelig is voor acne, betekent dit vaak puistjes. Naast een bezoek aan Skin Clinic om je huidproblemen aan te pakken, raden dermatologen het volgende aan om acne te helpen voorkomen. Het afvegen van zweet kan je huid irriteren, wat kan leiden tot een puistje. Was bezwete kleding, hoofdbanden, handdoeken en hoeden voordat je ze weer draagt. Gebruik niet-comedogene producten voor je gezicht, hals, rug en borst. Op het etiket kan ook staan: olievrij. Om het uitbreken van acne te voorkomen, moet je zweet van je huid vegen met een schone handdoek. Zweet afvegen met onrein materiaal kan je huid irriteren, wat tot meer puistjes kan leiden.

Zorg voor je droge, geïrriteerde huid

Als de buitenlucht warm en vochtig is, kun je nog steeds een droge, geïrriteerde huid hebben. De grootste boosdoeners zijn tijd doorbrengen in de zon, zwembad en airconditioning. Als je huid ondanks de vochtigheid droog en geïrriteerd aanvoelt, probeer dan onmiddellijk na het verlaten van het zwembad te douchen en te wassen met fris, schoon water en een milde reiniger of bodywash die geschikt is om mee te zwemmen. Breng zonnebrandcrème aan voordat je naar buiten gaat en gebruik er een die een breed spectrum bescherming biedt, SPF 30+ en waterbestendig is. Gebruik een mild reinigingsmiddel om je huid te wassen. Zeep en bodywash met het label “antibacterieel” of “deodorant” kunnen je huid uitdrogen. Neem douches en baden in warm in plaats van heet water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *