Hoe vermijd je het om opgelicht te worden op vakantie?

Hoe vermijd je het om opgelicht te worden op vakantie?

We met enige regelmaat de amusementsprogramma’s kijk die meestal rond 20:30 uur op tv komen, die weet waarschijnlijk genoeg van opgelicht worden op vakantie. Desondanks is het ook voor die mensen handig om hier een handig overzicht van te hebben. Daarnaast zijn er ook heel veel mensen die deze programma’s die kijken en ook zij hebben heel veel baat bij deze tips. Deze kun je er namelijk bij helpen om te voorkomen dat je wordt opgelicht op vakantie. Er zijn veel tips, maar de belangrijkste blijft altijd: onderbuikgevoel.

Soorten oplichting

Het gaat hier natuurlijk om oplichting en de vele vormen ervan hier kunt verwachten of waar je alert op moeten zijn, echter zijn er ook andere zaken waar je voor moet worden. Denk hierbij aan zakkenroller op overvallen. Dat zijn allerlei zaken die natuurlijk ook voor kunnen komen, echter is dit vrij algemeen. Er zijn heel veel verschillende soorten oplichting drugs door de hele wereld ziet. Zo is het balletje balletje wat in Frankrijk Veel voorkomt en waarbij mensen met een balspel worden opgelicht. Ze zijn hier bij een groepje mensen staan die aan het spelen zijn en eentje schijnt het te doen, waarna de rest worden gevraagd om. Hier aan mee te doen.

Populariteit

De meest populaire vorm van oplichting zitten vaak op het gebied van verkoop. Hierbij gaat het vaak om zogenaamde dure zaken die voor een fluitje van een cent worden gemaakt en niets kosten. Het kan ook gaan om valse materialen, zoals de verkoop van goud wat veel minder karaat heeft dan er wordt geadverteerd. In sommige gevallen gaat het zo ver dat zelfs de toeristenvoorzieningen als oplichters worden ingezet. Dat is net als de VVV in Nederland die jou naar een malafide goudhandelaar zou brengen. Dat is natuurlijk ongekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *