Indiceren kun je leren

Heeft een cliënt zorg nodig? En is het antwoord op die vraag ja, hoeveel zorg heeft een cliënt dan nodig? Wat is de huidige situatie van de cliënt en wat wordt het doel waar je naartoe gaat werken? Allemaal vragen die beantwoord moeten worden als je gaat indiceren. Het is dan natuurlijk wel handig als iedereen die kan en mag indiceren dit ook op dezelfde manier doet. Dat dezelfde taal wordt gesproken, dezelfde aandachtspunten en onderdelen worden beoordeeld en dat dit alles op een goede en duidelijke manier wordt vastgelegd. Omaha System helpt daarbij

Leren door te doen

De beste manier om een vaardigheid goed te leren toepassen is vooral de vaardigheid vaak doen. Toch is het verstandig dat je wel zorgt dat je op de hoogte bent van alle ins en outs. Daarom is de e-learning over indiceren met Omaha zo ontzettend fijn. Je kunt deze namelijk in je eigen tempo volgen, op een plaats en tijd die voor jou het beste uitkomt. Je hebt alleen maar een laptop of telefoon met internet nodig en dan kun je aan de slag. Bovendien is de e-learning natuurlijk ook geaccrediteerd en krijg je na het behalen van de afsluitende toets deze punten bijgeschreven, zodat jij aan je scholingseisen voldoet.

De 6 stappen van Omaha

Wat zijn nou de 6 stappen van Omaha System? Allereerst ga je ervoor zorgen dat je alle benodigde gegevens verzamelt. Heb je alles, dan kun je gaan beoordelen wat de aandachtsgebieden zijn. Vervolgens meet je wat de huidige stand van zaken is. Je hebt nu een duidelijk begin. Tijd om een plan te maken en de acties uit te voeren die nodig zijn om hier te komen. Ben je met de acties bezig, dan komt er weer een nieuw meetmoment. De uitkomst ga je natuurlijk evalueren met de uitkomst van de beginstand. Zo heb je snel duidelijk hoe het verloopt en of je dichter bij je eerder gestelde doelen aan het komen bent. Erg handig.

Vergeet trouwens niet om ook de cliënt bij dit proces te betrekken. Je wilt namelijk wel zorgen dat de cliënt zoveel mogelijk de eigen regie blijft houden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *