Dit moet je weten als jij een kat in huis neemt!

Dit moet je weten als jij een kat in huis neemt!

Yes het is eindelijk zo ver! Je hebt eindelijk de definitieve keuze gemaakt om een huisdier te nemen, om precies te zijn een kat! Het nemen van een huisdier is een grote beslissing en ook iets om erg goed over na te denken. Je gaat er toch voor kiezen om de zorg van een levend wezen op je te nemen en je gaat jezelf ook wel vast zetten aan iemand waar je voor moet gaan zorgen. Je kan minder makkelijk een lange tijd van huis wegblijven en je moet zorgen voor genoeg tijd en aandacht voor je huisdier. Als jij dit echt over hebt voor een huisdier is het hebben van een schattig dier in huis echt het allerleukste wat er is! Ben jij benieuwd wat je allemaal moet weten als je een kat in huis neemt? Lees dan vlug verder!

Adopteren of kopen.

Als allereerst is het natuurlijk een belangrijke vraag of je ervoor gaat kiezen om een kat te adopteren of om een kat uit een nestje te kopen. Dit is een lastige beslissing en misschien ook wel een beslissing waar je eventjes over na wilt denken. Het adopteren van een kat uit het asiel is natuurlijk erg goed voor het dier zelf, je geeft zo een dier een nieuw thuis en een fijne plek. Aan de andere kant weet je ook nooit uit welk milieu een kat komt en hoe deze is opgevoed. Als je een kitten uit een nestje koopt help je hier geen asielkatten mee, maar kan je het beestje wel helemaal vanaf het begin opvoeden. Best een keuze om eens goed over na te denken dus!

Het juiste voer.

Als je dan eindelijk een kat hebt gekozen en in huis hebt genomen is het natuurlijk belangrijk dat je ervoor zorgt dat de kat het juiste voer krijgt. Als eerst is het belangrijk dat je een voederbak en een drinkbakje aanschaft voor de kat en deze op een plek wegzet waar hij er makkelijk bij kan. Dan moet je gaan bekijken welk voedsel er bij jouw kat past. Als je je kat hebt geadopteerd is er een grote kans dat ze je bij het asiel kunnen vertellen welk voer hij daar kreeg. Ook als je je kitten uit een nestje hebt gekocht weten ze je daar vaak wel advies te geven op het gebied van voeding. Ook is het leuk om snoepjes te kopen voor je kat om hem zo eens extra te verwennen!

Leuke speeltjes.

Een kat heeft over het algemeen best veel energie en is meestal ook redelijk speels. Het is dan ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat je kat de mogelijkheid heeft om lekker te spelen bij jou thuis. Zorg bijvoorbeeld voor een leuke en fijne krabpaal waar je kat zich mee kan vermaken. Ook verschillende andere speeltjes zoals balletjes of veertjes vallen eigenlijk altijd in de smaak bij katten!

Een goede kattenbak.

Naast het spelen en eten heeft je kat natuurlijk ook nog andere behoeften die gedaan moeten worden. Je wilt natuurlijk niet dat je kat poept of plast op de grond en daarom moet je echt zorgen voor een goede kattenbak! Als je je kat eenmaal hebt aangeleerd om hier zijn behoeftes te doen is dit echt een must have!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *