De voordelen van financial lease als zzp´er

De voordelen van financial lease als zzp´er

Financial lease voor zzp’ers: is het iets voor jou? Financial lease is beschikbaar voor zowel nieuwe auto´s als voor occassions. Zo heb je de keuze uit een breed assortiment. We leggen je uit hoe het werkt en wat de voordelen ervan zijn, bijvoorbeeld in vergelijking tot het kopen van een auto.

Fiscale voordelen

Financial leasen biedt een aantal fiscale voordelen. Het gaat hierbij om de investeringsaftrek, afschrijvingsaftrek en renteaftrek. De investering mag je aftrekken, omdat je daar economisch en juridisch eigenaar van zult worden. Bij het aangaan van de leaseovereenkomst ben je in eerste instantie economisch eigenaar van het vervoer. Nadat je de laatste maandelijkse betaling hebt gedaan, ben je ook meteen juridisch eigenaar van het voertuig. Je krijgt dan ook gelijk het overschrijvingsbewijs mee. 

De aftrekpost geldt alleen niet als je gebruik maakt van operational lease. Het volledige bedrag dat aan rente wordt betaald, kun je op basis van je leaseovereenkomst, van de winst aftrekken. Daarnaast betaal je ook minder belasting met financial lease. 

Eigenaar auto

Een ander voordeel is dat je 100% eigenaar wordt van de auto bij financial lease zonder dat je het volledige bedrag in één keer hoeft te betalen. Dit is een groot voordeel, omdat je hiervoor dus niet jaren hoeft te sparen voor een nieuwe auto.  Er is een breed assortiment in auto´s als het gaat om financial lease. Vind je volkswagens bijvoorbeeld mooie auto´s, dan kun je kiezen voor een volkswagen financial lease. Bij operational lease is de leasemaatschappij eigenaar van de auto. 

Vaste kosten

Door een financial lease overeenkomst aan te gaan, weet je precies wat de maandelijkse kosten zullen zijn. Dit kun je dan ook weer meenemen in de begroting. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Ook kun je de financial lease op de balans plaatsen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *